Cara Paling Berkesan Untuk Packing Barang

Cara susunan barang di dalam backpack memain peranan penting dalam memberi keselesaan semasa memikul backpack, tau! Bukan mudah ya untuk memikul...

12 Tips Beli Tiket Flight Murah

Bila merangka percutian, perkara yang paling utama sekali yang perlu dipertimbangkan adalah harga tiket flight. Harga tiket flight mempengaruhi...

Austria bikin hati tak keruan

Plan asalnya hanya mahu menjadikan bandar di Austria sebagai bandar transit untuk misi redah ke timur eropah. Namun, ketika...

10 Sebab kenapa perlu ke Norway

Tak pernah terlintas di hati nak ke Norway. Mungkin kerana bila orang sebut Norway, dah terbayang sejuk. Memang dari...

Travelogue - Arctic Mission

Kadang tu, tuhan tak bagi kita sesuatu, sebab Dia nak bagi kita benda lain. Aku tak sangka decision last...
Tips, Travel
Cara Paling Berkesan Untuk Packing Barang
Tips, Travel
12 Tips Beli Tiket Flight Murah
Austria, Eastern Europe, Nota Kembara, Travel
Austria bikin hati tak keruan
Artik, Norway, Nota Kembara, Tips, Travel
10 Sebab kenapa perlu ke Norway
Artik, Denmark, Norway, Nota Kembara, Sweden, Travel
Travelogue - Arctic Mission
Travel

8 Tips Hiking di Canadian Rockies, Canada.

Hiking di Canadian Rockies, Canada pastinya menjadi impian bagi penggemar aktiviti hiking. Terdapat beratus-ratus laluan pelbagai ‘level of difficulties‘ di Canadian Rockies ini. Yang paling awesome sekali, penat lelah anda pasti terbayar dengan pemandangan yang sangat cantik dan  menakjubkan – tasik glasier biru, puncak-puncak…

Continue reading

Popular

Dari Montenegro ke Macedonia

Perjalanan dari Kotor, Montenegro ke Skopje, Macedonia agak jauh. Ianya memakan masa kira-kira 14 jam! Bas yang kami naik ini berhenti di beberapa bandar seperti Budva, Podgorica sebelum meneruskan...

5 Tips Menabung Duit Travel

Beberapa minggu ni semua asyik cakap pasal Iceland gara-gara demam Dilwale. Hari ni pula pasal New Zealand sebab Air Asia buka route baru. Harga gila kentang! Harga serendah RM1,000...