Austria bikin hati tak keruan

Plan asalnya hanya mahu menjadikan bandar di Austria sebagai bandar transit untuk misi redah ke timur eropah. Namun, ketika...

10 Sebab kenapa perlu ke Norway

Tak pernah terlintas di hati nak ke Norway. Mungkin kerana bila orang sebut Norway, dah terbayang sejuk. Memang dari...

Travelogue - Arctic Mission

Kadang tu, tuhan tak bagi kita sesuatu, sebab Dia nak bagi kita benda lain. Aku tak sangka decision last...

Menjejak Aurora

Misi kali ini memang sangat mencabar. Tidak pernah terfikir untuk jelajah ke bumi artik, yang mana suhunya di bawah...

Dari Montenegro ke Macedonia

Perjalanan dari Kotor, Montenegro ke Skopje, Macedonia agak jauh. Ianya memakan masa kira-kira 14 jam! Bas yang kami naik...
Austria, Eastern Europe, Nota Kembara, Travel
Austria bikin hati tak keruan
Artik, Norway, Nota Kembara, Tips, Travel
10 Sebab kenapa perlu ke Norway
Artik, Denmark, Norway, Nota Kembara, Sweden, Travel
Travelogue - Arctic Mission
Artik, Denmark, Norway, Nota Kembara, Sweden
Menjejak Aurora
Balkan, Macedonia, Nota Kembara
Dari Montenegro ke Macedonia
Greenland

Ekspedisi Ke Greenland [Part 1]

Greenland merupakan sebuah negara dibawah jajahan Denmark yang terletak di antara negara Iceland dan Canada. Keluasan negara ini hampir menyamai keluasan sebuah benua, namun ianya diklasifikasikan sebagai sebuah pulau kerana tidak mencukupi syarat untuk digelar benua. Hal ini seterusnya menjadikan…

Continue reading
Related posts
9 Aktiviti Percuma di Istanbul
June 5, 2016
10 Tips Backpacking Overland di Balkan
October 23, 2015
Jelajah Balkan 14 hari
September 21, 2015
Related posts
10 Perkara Penting Yang Perlu Diambil Kira Sebelum Bercuti
May 22, 2016
Menjejak Aurora Part 2
January 8, 2016
10 Perkara JANGAN BUAT Sewaktu travel
October 11, 2015

Popular

Menjejak Aurora Part 2

Transit kedua selepas Frankfurt adalah Hamburg. Pada asalnya, plan nak ambil flight direct Frankfurt – Stockholm. Tapi bila tengok harga yang terlalu mahal, terpaksa la tukar plan. Dari Frankfurt...

7 Langkah Penting Untuk Memilih Hostel

Berapa ramai yang pernah menginap di hostel? Salah satu option untuk travel dalam budget rendah adalah dengan menginap di hostel. Tetapi orang kita ni, bila kita sebut hostel dia...

Anda suka TRAVEL?

Mahukan tips-tips menarik seperti tiket flight murah atau itinerary sesuatu destinasi?

Tinggalkan info anda

Terima kasih.

Sila cek email anda sekarang !! 

(Jika tiada di inbox sila cek di kotak spam).

Ada 3 tips travel istimewa untuk anda. Cek email anda sekarang yea !!

Anda suka TRAVEL?

Mahukan tips-tips menarik seperti tiket flight murah atau itinerary sesuatu destinasi?

Tinggalkan info anda

Terima kasih.

Sila cek email anda sekarang !! 

(Jika tiada di inbox sila cek di kotak spam).

Ada 3 tips travel istimewa untuk anda. Cek email anda sekarang yea !!