Cara Paling Berkesan Untuk Packing Barang

Cara susunan barang di dalam backpack memain peranan penting dalam memberi keselesaan semasa memikul backpack, tau! Bukan mudah ya untuk memikul...

12 Tips Beli Tiket Flight Murah

Bila merangka percutian, perkara yang paling utama sekali yang perlu dipertimbangkan adalah harga tiket flight. Harga tiket flight mempengaruhi...

Austria bikin hati tak keruan

Plan asalnya hanya mahu menjadikan bandar di Austria sebagai bandar transit untuk misi redah ke timur eropah. Namun, ketika...

10 Sebab kenapa perlu ke Norway

Tak pernah terlintas di hati nak ke Norway. Mungkin kerana bila orang sebut Norway, dah terbayang sejuk. Memang dari...

Travelogue - Arctic Mission

Kadang tu, tuhan tak bagi kita sesuatu, sebab Dia nak bagi kita benda lain. Aku tak sangka decision last...
Tips, Travel
Cara Paling Berkesan Untuk Packing Barang
Tips, Travel
12 Tips Beli Tiket Flight Murah
Austria, Eastern Europe, Nota Kembara, Travel
Austria bikin hati tak keruan
Artik, Norway, Nota Kembara, Tips, Travel
10 Sebab kenapa perlu ke Norway
Artik, Denmark, Norway, Nota Kembara, Sweden, Travel
Travelogue - Arctic Mission
Tips, Travel

10 Tip Untuk Merakam Keindahan Aurora.

Dengan pelbagai bentuk dan warna, cahaya aurora, ataupun lebih dikenali sebagai ‘northern/southern lights’, kelihatan seperti magik pada langit malam yang cerah. Namun begitu, walaupun tidak mustahil, bukan senang ya untuk capture pemandangan indah ini. Disebabkan aurora ini hanya muncul selepas…

Continue reading

Popular

9 Aktiviti Percuma di Istanbul

Tak semestinya kalau bercuti tu kena habiskan banyak duit. Kali ni, kami nak share kan beberapa aktiviti yang boleh dilakukan secara PERCUMA di Istanbul:

Kembara Benua Afrika - Marrakesh

Alhamdulillah, selepas merentasi 2 benua, akhirnya team TMPL Backpackers selama tiba di bumi Morocco. Untuk trip Road to Sahara, kami menjadikan bandar Marrakesh sebagai starting point. Kami tiba di...