Cara Paling Berkesan Untuk Packing Barang

Cara susunan barang di dalam backpack memain peranan penting dalam memberi keselesaan semasa memikul backpack, tau! Bukan mudah ya untuk memikul...

12 Tips Beli Tiket Flight Murah

Bila merangka percutian, perkara yang paling utama sekali yang perlu dipertimbangkan adalah harga tiket flight. Harga tiket flight mempengaruhi...

Austria bikin hati tak keruan

Plan asalnya hanya mahu menjadikan bandar di Austria sebagai bandar transit untuk misi redah ke timur eropah. Namun, ketika...

10 Sebab kenapa perlu ke Norway

Tak pernah terlintas di hati nak ke Norway. Mungkin kerana bila orang sebut Norway, dah terbayang sejuk. Memang dari...

Travelogue - Arctic Mission

Kadang tu, tuhan tak bagi kita sesuatu, sebab Dia nak bagi kita benda lain. Aku tak sangka decision last...
Tips, Travel
Cara Paling Berkesan Untuk Packing Barang
Tips, Travel
12 Tips Beli Tiket Flight Murah
Austria, Eastern Europe, Nota Kembara, Travel
Austria bikin hati tak keruan
Artik, Norway, Nota Kembara, Tips, Travel
10 Sebab kenapa perlu ke Norway
Artik, Denmark, Norway, Nota Kembara, Sweden, Travel
Travelogue - Arctic Mission
Tips, Travel

Apa Yang Anda Boleh Buat di Iceland?

Selain daripada Reykjavik, trip anda ke Iceland pasti akan lebih rewarding jika anda menghabiskan sebahagian besar daripada perjalanan anda menjelajah rangkaian-rangkaian air terjun, glasier dan fjord di Iceland. Bagi mereka yang adventure-seeker ataupun peminat aktiviti outdoor bolehlah menghabiskan percutian anda di Iceland dengan hiking di sepanjang glasier,…

Continue reading

Popular

5 Sebab Kengapa Berkunjung ke Istanbul Tidak Pernah Membosankan

Istanbul terletak di tengah-tengah di antara benua Asia dan benua Eropah. Oleh kerana kedudukkannya yang strategik dan mudah diakses, ramai yang gemar untuk memilih Istanbul sebagai starting point untuk...

12 Tempat-Tempat Yang Paling Cantik di Jerman!

Negara Jerman mempunyai landskap-landskap yang sangat cantik dan pasti akan membuatkan anda terpesona macam kena jampi dengan magic spell apabila melihatnya. Haha. Puncak pergunungan Alpsnya, hutan-hutannya yang seolah-olah menyimpan seribu...